Waarom uw smartwatch schoonmaken?

De smartwatch heeft u dagelijks om. Zoals op de WC, in het bos en in het restaurant. Doordat deze smartwatch alle situaties doormaakt kan het over de tijd heen vies worden met huidschilfers, zand, haren, eten, plak van drinken en bacteriën die uw vingers er opbrengen.

Voorzichtigheid is belangrijk

De smartwatch is een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

Wat heeft u nodig?

  1. Microvezeldoek*
  2. Schoonmaak spray (of water)

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heeft u met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoeft u geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist u dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kunt u het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

Let op!

– Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de smartwatch. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.

– Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de smartwatch komen wat mogelijk schade oplevert.

Het stappenplan voor het reinigen van de smartwatch

  1. Maak de doek vochtig met de schoonmaak spray (of water)
  2. Neem het bandje af met de doek (zie video)
  3. Neem de watch af met de doek (zie video)

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zor