Waarom jouw Bose koptelefoon schoonmaken?

Dagelijks heb jij jouw koptelefoon meerdere malen op. Over de weken en maanden heen wordt deze viezer en viezer. Huidschilfers en haren verzamelen zich in de oorkussens dit geeft een onhygiënisch gezicht.

Voorzichtigheid is belangrijk

Een bluetooth headset is een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

Wat heb je nodig?

  1. Zachte borstel
  2. Microvezeldoek*
  3. Reinigingsspray (of water)

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

Let op!

– Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de koptelefoon. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.

– Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de koptelefoon komen wat mogelijk schade oplevert.

Het stappenplan voor het reinigen van de Bose koptelefoon

  1. Borstel het vuil uit de oorkussens
  2. Haal met een droge doek het resterende vuil weg uit de oorkussens
  3. Maak de doek vochtig met de schoonmaak spray (of water)
  4. Reinig de behuizing met de vochtige doek

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Gerelateerde producten