Waarom uw iPad schoonmaken?

U gebruikt uw iPad waarschijnlijk dagelijks. Uw vingers dragen veel bacteriën met zich mee en net als bij een smartphone komen deze op het glas te zitten. Zowel voor een fris gezicht als hygiëne is het handig om de iPad regelmatig schoon te maken. Dit hoeft niet lang te duren zoals u in de video kunt zien.

Voorzichtigheid is belangrijk

De iPad is een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

Wat heeft u nodig?

  1. Microvezeldoek*
  2. Schoonmaak spray (of water)
  3. Zachte borstel

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heeft u met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoeft u geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist u dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kunt u het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

Let op!

– Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de iPad. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.

– Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de iPad komen wat mogelijk schade oplevert.

Het stappenplan voor het reinigen van de afstandsbediening

  1. Borstel het stof en vuil weg uit de speakers en oplaadpoort
  2. Spray op de microvezeldoek met de reiniger (of water)
  3. Veeg de iPad schoon

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. THP is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.